onsdag 4 maj 2011

P65 Bourbon Orca...

...går den också att plocka isär och bygga en Surfskitvåa av?

Den dissades hårt av Big O, men jag ska testa den på helgens läger tänkte jag. Skeptiskt till om vi får se den i lättare material dock...(Jag tyckte inte att ovanstående var så negativt, men kolla kommentarerna...)

17 kommentarer:

Erik B sa...

De har gett sig på den svåra balansgången mellan bärig stäv och wave piercer. Har bara sett en kort videosnutt så det ska bli spännande att se om Big O har rätt!

Erik Wildenstam sa...

Hursomhelst lär den samla på sig allt skräp man passerar...

Erik B sa...

För länge sedan fanns det några båtar med "kelp cutter" på framkant av kölen. Det var en häcksax som manövrerades inifrån ruffen. Kanske Point skulle sälja det med pedaldrift som option ;-)

Richard at Point 65 sa...

Hej Erik och Erik.
Kul att ni bloggar om vår kajak, tack! Jag kan glädja er med att vi har levererat ett stort antal Orcas i Ultra versioner så den finns i lättare material redan nu. Men tyvärr så är Bourbon Orca nu helt slutsåld i produktion tills i September trots att vi dubblat kapaciteten. Bara att ge sig till tåls till säsongen 2012...
Läs gärna Magnus design tankar på min blogg: richardatpoint65.blogspot.com.
Simma lugnt!
Richard Öhman

Erik Wildenstam sa...

Nja det tar jag nog med en nypa salt...

Tyvärr verkar inte toppfarten vara den bästa vilket jag tror kommer göra att många presumtiva kunder väljer en annan surfski.

Anonym sa...

slutsåld till alla Era egna butiker? Skämt åsido det ska bli kul om Orcan får ett genomslag.

Richard at Point 65 sa...

nja, det var en väldigt liten andel Orcas till Sverige. Jag trodde inte det skulle gå så mycket här med tanke på all is och snö:-) Istället är det Australien, Dubai och Hong Kong (av alla ställen) som köpt en hel del. I Sydafrika har vi en del orders fast Fenn ju är svåra där med tanke på prisläget... USA har det varit en hel del intresse från men bara en handfull orders. Paul Rosenqvist ska paddla Orca i US Championships i San Francisco i Augusti så då hoppas jag intresset ökar. Då får vi ut lite demo kajaker också.
Du Wildenstam, vem du nu är, du verkar extremt svårflörtad, och skeptiker med tanke på att du inte provat skidan:-) Har du något principiellt emot att det kommer nya produkter? "Isärtagbar", "dissades hårt av Big O" (surprice, han som brukar vara så balanserad och objektiv:-) "samla på sig skräp" "toppfarten inte den bästa" etc... Öppna dina sinnen istället och prova kajaken. Det här handlar väll om att folk ska ha kul? Orcan passar säkerligen inte alla. Det gör ingen surfski. Jag hoppas du ska prova den och gilla den. Om inte, no big deal. Din Epic (ser nog din profilbild) är superfin och en kanonkajak och Oscar och Greg riktigt sköna snubbar som jag känner och samarbetar med. Ha det så kul i helgen allihop. Själv missar jag det hela (igen). Next year! Simma lugnt! Richard

Erik Wildenstam sa...

Min blogg, mina åsikter. Så enkelt är det Richard.

Spöar den min V12 köper jag den;-)

Richard at Point 65 sa...

Aha, är det din blogg. Ännu trevligare att du bloggar om vår kajak -tackar och bugar! Jag menade inte att du inte skulle få ha åsikter (speciellt inte på din egen blogg). Jag bara påtalar att det var bara negg och jag förstod inte varför. Gällande fart så är den senaste feedback jag fått att Orcan är lite snabbare i stök mot V12 men marginellt efter i platt. Sen ligger det ju en hel del andra värderingar i val av kajak. Hoppas du gillar den men jag har inga större förhoppningar:-)

Erik Wildenstam sa...

Jag har tidigare påtalat att jag tycker att det är positivt när det tas fram en svensk surfski.

Men...
-Beställ en nu och få den 2012...hur tänkte ni där? En (1) Orca till Sverige 2011?
-Fören lär samla skräp med sin negativa vinkel
-Lite väl stor volym i fören tror jag
-fart är något som är en viktig faktor för stora delar av dom som köper surfski, givetvis kan det kompenseras av bättre egenskaper i hög sjö men det är en tuff marknad.
-vikt är en annan faktor som påverkar köpare, Nordic kayaks har ju liknande tankar men satsar hårt på vikten
-tveksam till dräneringen av sitsen, gör inte den att vattnet rinner upp i sitsen vid pådrag?
-fotsteg, varför? ger bara mer volym i sitbrunnen.
-Point har ingen historia som surfskitillverkare, inte heller som tillverkare av snabba kajaker. De som har designat den har ju faktiskt inte heller surfskierfarenhet på elitnivå (även om Paul är duktig så måste han nog räknas till nybörjare internationellt sett).
-För litet utslag i styrningen för snabba korrigeringar i vågor

Positiva saker?
-Pedalstället är innovativt
-Cool design, Magnus är duktig

Jag tycker det är en objektiv sammanställning, tyvärr blev de negativa delarna övervägande. Lär av den här och utveckla till 2013?

Mina sinnen är nog öppna, kanske därför jag vågar vara kritisk? Jag förstår att du är positiv till din egen produkt, allt annat vore ju konstigt.

Richard at Point 65 sa...

Att svara på designfrågorna överlåter jag till Magnus de Brito. Han är ganska erfaren och respekterad designer och Orcan var inte hans främsta utmaning i karriären. Men det är ju normalt inte utövarna som är de bästa designers. Vet inte hur många spadar Borg och Federer skissat fram:-) Det krävs en hel del mer mellan öronen för att optimera en design än starka armar att paddla med (eller drämma till en boll).
Gällande leverans tänkte vi att vi skulle sälja en hel del och planerade produktionen därefter. Men blev tagna på sängen. Beställningarna rasar in och vad gör man? Spekulanterna får vänta tyvärr. Trevliga problem...
Och du, det var betydligt fler än en Orca vi avsatt för Sverige. Ser att du bor i Norrköping. Där finns det tex en Orca på vårt center där, Flemmingatan 30. Emil, en väldigt trevlig blå bandet paddlare, tar emot dig där med öppna armar! Hälsningar Richard
ps. samla skräp? give me a break!

Erik Wildenstam sa...

Tyvärr har inte mina tankar om Orcan förändrats efter att tittat närmare på den. Det känns det inte som det är en färdig produkt.

Den är inte så snabb, svängradien är väldigt stor, styrningen är inte helt färdig. Hittade ingen som var direkt lyrisk över den.

Så NEJ, det blir ingen Orca för mig.

Och ja en rak eller negativ för samlar skräp på plattvatten.

Richard at Point 65 sa...

surprice!

Erik Wildenstam sa...

Men Richard, på din blogg får du va så positiv du vill...

Erik A sa...

Haha, det är en rolig tråd!

Vad motiverar Pointens pris? Jag får en lättare Epic V12 för en mindre peng.

Anonym sa...

Ja nu skulle jag se en helt oberoende ärligt å tufft test av alla skidor på marknaden ;)

/Janne

Erik Wildenstam sa...

Man kan ju inte ge samma feedback som till en treåring som gjort en teckning, trodde nog att Point var tillräckligt trygga i sig själv för att kunna ta lite kritik.

Tyvärr verkar ju Point dräneras på folk så det lär väl inte bli bättre...